Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Рівіс: Понад півсотні діток Анталовецької початкової школи вже цьогоріч навчатимуться у комфортних умовах (ФОТО)

2 березня 2017 р., 18:23

Для цього депутатський корпус облради докладає максимум зусиль, кажуть, в облраді

 

В яких умовах навчаються дітки І-ІV класів у с.Анталовці Ужгородського району, а саме: чи у придатній у будівлі, зведеній ще при Австро-Угорщині, - особисто перевірив голова облради Михайло Рівіс у четвер, 2 березня.

Найстаріша місцева школа збудована понад сто двадцять років тому. Нині тут розміщено сільський клуб, бібліотеку та класи початкової школи, в яких навчається 54 дітей. Михайло Михайлович зайшов до кожного класу, наочно пересвідчився, що дітки, хоч і в теплих просторих приміщеннях, однак насправді тут старі обшарпані вікна, двері, стіни без капремонту, а в коридорах цвіль та холод. Не кажучи вже про елементарні санітарні умови вбиралень, які знаходяться на подвір’ї школи і не відповідають санітарним нормам.

- На вулиці 21 століття, а ця шкільна оселя скоріше нагадує музей з минувшини… Оглянувши умови, в яких навчаються сільські дітлахи, та поспілкувашись з вчителями, дійшов висновку, що сюди не варто вкладати значні кошти для реконструкції будівлі, а зосередити увагу та фінансування на головному корпусі ЗОШ І-ІІ ступенів, яка знаходиться за кілометр від цієї. Там і нова котельня, і діючий харчоблок, і просторі, затишні класи, які за незначної реконструкції можуть розмістити усіх початківців під одним дахом, - зауважив очільник облради Михайло Рівіс.

Цю слушну думку підтримала керівник відділу освіти, молоді та спорту Ужгородської РДА Маріанна Михайлишина. За її словами, вже влітку буде проведено реконструкцію класів у, площа яких сягає понад 70 квадратів кожен, а це дозволяє розподілити їх навпіл. «Тож, у новому навчальному році дітки І-ІV класів перейдуть в головну шкільну будівлю і харчуватимуться разом з усіма, - підкреслила Маріанна Іванівна. До речі, цю школу в селі називають «чеською», оскільки зведена у 1932 році за часів правління Масарика.

Торік у ЗОШ І-ІІ ст проведено реконструкцію системи опалення з облаштування котельні на твердому паливі. Вартість цього проекту становила півтора мільйона грн. З обласного бюджету виділено 300 тис.грн., Пардубіцький край у рамках співпраці виділив 230 тис.грн. Зараз на завершення цього об’єкту з обласної скарбниці планується направити ще 400 тис.грн.

Цьогоріч передбачається у цій школі здійснити ще один спільний проект. А саме: капітальний ремонт фасаду і покрівлі. Його вартість - у межах півтора мільйона гривень. Нещодавно на першому пленарному засіданні шостої сесії обласні депутати розподілили на ці цілі півмільйона гривень із вільних залишків коштів загального фонду обласного бюджету. Передбачається, що стільки ж виділить і Пардубіцький край у рамках співпраці на 2017 рік.

Присутній Худлівський сільський голова Василь Зоркін подякував Михайлу Рівісу та всьому депутатському корпусу облради за підтримку та фінансову допомогу, без якої самоврядна громада не змогла б привести в належний порядок такий важливий соціальний об’єкт. «За нинішніх непростих часів лише спільними зусиллями місцевої і обласної влади, благодійної допомоги чеських партнерів ми можемо поліпшувати умови навчання, зробити їх комфортними та сучасними для наших дітей», - резюмував Василь Зоркін.



Прес-служба Закарпатської облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp