Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Михайло Рівіс: Питання охорони довкілля краю на постійному контролі у депутатського корпусу Закарпатської облради (ФОТО)

8 січня 2020 р., 14:30

Ось такі реалії

У Звіті голови облради Михайла Рівіса «Про роботу обласної ради за період із грудня 2018 року до грудня 2019 року», схваленому на 17-й сесії, акцентовано увагу на екологічній проблематиці Закарпаття.

У документі зазначається, що одним із нагальних питань є очищення Закарпаття від твердих побутових відходів, адже їх утилізація – найболючіша екологічна проблема краю. Задля цього на порядку денному обласної влади – Стратегія управління відходами у Закарпатській області, грант на розроблення якої виграло і уже впроваджує Європейське об’єднання територіального співробітництва з обмеженою відповідальністю ТИСА (ЄОТС ТИСА), співголовою якого є очільник облради М.Рівіс.

«Загалом діяльність ЄОТС ТИСА вийшла на якісно новий рівень і стала успішним конкурсантом у програмах міжнародної технічної допомоги із залученням коштів ЄС для проведення в області комплексних реформ у різних сферах життя: від інфраструктури, енергетики, туризму до захисту навколишнього середовища й охорони природи. Наразі об’єднанням подано низку проєктів, які підтримані Моніторинговою комісією Програми транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014 – 2020 рр. Із двох великих спільних проєктів, спрямованих на вирішення надважливих питань для територіальних громад Закарпаття, ТИСА є переможцем, а саме: ZeroWaste «Співпраця в галузі управління відходами Тиса», що передбачає будівництво полігону твердих побутових відходів та сміттєсортувального заводу в с. Яноші Берегівського району, а також проєкт «Екологічна оцінка можливостей відновлення природних ресурсів у Солотвино з метою запобігання подальшому забрудненню басейну Верхньої Тиси через підготовку комплексної системи моніторингу РЕВІТАЛ 1». Наразі триває підготовка до підписання цих грантових угод, що мають особливе значення для Закарпаття», – йдеться у Звіті.

Голова облради акцентує увагу й на тому, що в області тривають заходи з розв’язання ситуації навколо карстових процесів на території ДП «Солотвинський солерудник», у зоні впливу яких знаходяться господарські об’єкти, житлові будинки, автодорога тощо. Через це влада краю і жителі селища вкрай занепокоєні проблемними питаннями цього підприємства, яке потребує коригування бюджетних призначень для фінансування заходів з ліквідації та екологічної реабілітації території впливу гірничих робіт. З цією метою обласна рада скерувала до Міністерства аграрної політики та продовольства України відповідне звернення, бо вважає за необхідне і доцільне зберегти таку стратегічну галузь для України, як видобуток солі. Також під час візиту до Закарпаття 19 квітня 2019 року Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ керівництво облради закликало представників міжнародної спільноти допомогти закарпатській громаді вирішити питання ліквідації наслідків карсту та відновлення природних ресурсів у смт Солотвино.


Виконавчий апарат облради

Схожі новини

Рівіс - про корупцію, контрабанду та кредитування
Саксонські парламентарі зацікавилися розбудовую прикордонної та дорожньої інфраструктури Закарпаття (ФОТО)
Рівіс: Сьогодні прагнення депутатів облради і правоохоронців однакові - мир і спокій на нашій землі! (ФОТО)
Керівники обласних рад Закарпаття та Чернівеччини обговорили питання децентралізації влади
Рівіс, звітуючи про роботу, згадав Донбас
Михайло Рівіс: Координаційна рада – це інструмент комунікації між обласною радою та органами місцевого самоврядування краю
Рівіс каже, що рік буде непростий (ФОТО)
Першим замом голови Закарпатської облради став угорець Йосип Борто
Рівіс: В облраді склалась унікальна ситуація
Михайло Рівіс : Завдяки належній роботі депутатів у постійних комісіях та на засіданнях президії формування порядку денного кожної сесії відбувається виважено

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp