Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Михайло Рівіс: Координаційна рада – це інструмент комунікації між обласною радою та органами місцевого самоврядування краю

14 січня 2020 р., 11:15

Те, що важливо

Очільник облради Михайло Рівіс у своєму Звіті «Про роботу обласної ради за період із грудня 2018 року до грудня 2019 року», який підтримали крайові парламентарі на пленарному засіданні 17-ї сесії облради, серед іншого акцентує увагу на співпраці між обласною радою та органами місцевого самоврядування краю.

У документі зазначається, що провідна роль у налагодженні співпраці з громадами належить Координаційній раді з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради – дорадчому органу, що забезпечує зворотній зв’язок між обласною радою та органами місцевого самоврядування базового рівня. На порядку денному виїзних засідань Координаційної ради, які відбулися торік, обговорювалися вкрай актуальні для самоврядних громад і їх керівників питання. Серед них –децентралізаційні процеси, реформа місцевого самоврядування, автономізація закладів охорони здоров’я, стан реформування адміністративно-територіального устрою базового й районного рівнів в області, проблеми фінансово-бюджетної дисципліни та ін.

Приміром, на засіданні Координаційної ради, яке проходило на базі Ужгородської райради, йшлося про виконання місцевих бюджетів в умовах децентралізації, про стан дотримання фінансово-бюджетної дисципліни при формуванні і реалізації місцевих бюджетів, про проєкт Перспективного плану формування територій громад Закарпатської області тощо.

На іншому засіданні Координаційної ради, яке відбулося у м. Сваляві, предметно обговорено питання про дотримання фінансової дисципліни під час формування та виконання місцевих бюджетів, реформування адміністративно-територіального устрою базового й районного рівнів у Закарпатті, актуальні проблеми реформування медичної галузі краю, автономізацї закладів охорони здоров’я в некомерційні комунальні підприємства, участь територіальних громад у проєктах розвитку територій.

За результатами засідань Координаційної ради схвалено низку важливих рішень, в яких рекомендовано органам виконавчої влади та місцевого самоврядування області спільно захищати інтереси територіальних громад сіл, селищ, міст краю.

Також вирішено рекомендувати органам місцевого самоврядування спільно із територіальними громадами та із залученням виконавчої влади, Асоціацій органів місцевого самоврядування, Агенцій регіонального розвитку, транскордонного співробітництва активізувати міжрегіональне та транскордонне співробітництво; сприяти інвестиційній діяльності; встановлювати взаємовигідні нові ділові контакти та посилити співпрацю між територіальними громадами Закарпатської області та прикордонними областями і зарубіжними регіонами, з якими підписано угоди про співробітництво тощо.


Виконавчий апарат облради

Схожі новини

Рівіс - про корупцію, контрабанду та кредитування
Саксонські парламентарі зацікавилися розбудовую прикордонної та дорожньої інфраструктури Закарпаття (ФОТО)
Рівіс: Сьогодні прагнення депутатів облради і правоохоронців однакові - мир і спокій на нашій землі! (ФОТО)
Керівники обласних рад Закарпаття та Чернівеччини обговорили питання децентралізації влади
Рівіс, звітуючи про роботу, згадав Донбас
Михайло Рівіс: Питання охорони довкілля краю на постійному контролі у депутатського корпусу Закарпатської облради (ФОТО)
Рівіс каже, що рік буде непростий (ФОТО)
Першим замом голови Закарпатської облради став угорець Йосип Борто
Рівіс: В облраді склалась унікальна ситуація
Михайло Рівіс : Завдяки належній роботі депутатів у постійних комісіях та на засіданнях президії формування порядку денного кожної сесії відбувається виважено

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp