Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Уряду Іспанії винесли вотум недовіри

1 червня 2018 р., 14:23

Новим прем'єр-міністром Іспанії буде лідер соціалістів Педро Санчес.

Він сформує склад уряду.Конгрес депутатів Іспанії в п'ятницю виніс вотум недовіри уряду прем'єр-міністра Маріано Рахоя. Про це повідомляє Интерфакс в п'ятницю, 1 червня.

Недовіру кабінету Рахоя висловили 180 парламентаріїв, 169 проголосували проти, один депутат утримався. Таким чином можливість сформувати новий уряд Іспанії буде у соціаліста Педро Санчеса.

Рахой, виступаючи в парламенті напередодні голосування, фактично визнав поразку.

"Головою буде Санчес (Педро Санчес, лідер соціалістів). Будучи демократом, я прийму рішення цього парламенту. Для мене було честю головувати в уряді і залишити Іспанію кращу за ту, яку я прийняв. Нехай мене пробачать ті, хто відчуває себе скривдженими. Спасибі всім", - сказав він.
Минулого тижня іспанський суд в рамках антикорупційної "справи Гюртель" визнав десятки осіб, пов'язаних з Народною партією Рахоя, винними в шахрайстві, ухиленні від сплати податків і відмиванні коштів. Суд також зобов'язав Народну партію виплатити штраф у розмірі 245 тисяч євро. Саме після цього соціалісти направили в Конгрес депутатів пропозицію про винесення вотуму недовіри прем'єр-міністру.

Сам Рахой напередодні заявив, що можливе висловлення вотуму недовіри пов'язане не зі "справою Гюртеля", а з амбіціями самого Санчеса.

"Виправдання всьому цьому не рішення суду, ви самі не чемпіони із сумлінності... Все це говорить тільки про амбіції пана Санчеса", - заявив Рахой.

Розслідування корупційного скандалу, що став відомим, як "справа Гюртель", почалося близько десяти років тому. Йдеться про розслідування фактів корупції колишніх функціонерів Народної партії, які, займаючи важливі посади в меріях, укладали контракти з фірмами в обмін на "відкати".

Головний фігурант справи - підприємець Франсиско Корреа, розслідування отримало назву від його імені (іспанською correa - ремінь, Gurtel - ремінь німецькою). Верховний суд Іспанії 24 травня 2018 року в рамках справи засудив Корреа до 51 року в'язниці.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp