Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Китай відмовиться від торгових переговорів із США, якщо Трамп введе нові мита

18 вересня 2018 р., 09:20

У відповідь Китай обмежить американцям продаж запчастин і витратних матеріалів, руйнуючи ланцюжки поставок.

Влада Китаю може відмовитися від участі в запропонованих Вашингтоном торгових переговорах у вересні, якщо адміністрація президента США Дональда Трампа введе нові мита на імпорт китайської продукції, повідомила в неділю газета Wall Street Journal, на яку посилається Reuters.

Як зазначають джерела видання серед китайських чиновників, США запропонували провести переговори і в той же час розвиває ідею ввести нові мита на товари з Китаю вартістю близько $200 млрд, повідомила газета.

У повідомленні наводяться слова високопоставленого китайського чиновника про те, що Пекін не буде вести переговори «з приставленим до голові пістолетом».

Також джерела у вищих ешелонах китайської влади припускають, що Китай введе обмеження на продаж запчастин і витратних матеріалів, необхідних американським компаніям, що поставить під загрозу їх ланцюжки поставок.

Новий раунд переговорів запропонував провести міністр фінансів США Стівен Мнучін, починаючи з 20 вересня.

Китай обговорював участь у переговорах, однак це питання під загрозою зриву через оголошення про нові американські мита цього тижня.

Президент Трамп оголосить про нові мита на китайські товари вартістю $200 мільярдів вже в понеділок, повідомив виданню високопоставлений чиновник адміністрації США.

Також повідомлялося, що США готують санкції проти Китаю за порушення прав етнічних меншин.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp