Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Галас: Україна повинна вирішити питання з подвійним громадянством

21 вересня 2018 р., 10:30

Мешканцям Угорщини надають тільки угорське громадянство.

Як повідомляли раніше, мережу сколихнуло відео з церемонії складання присяги на вірність Угорщини. Цей факт прокоментовували і міністр МЗС Павло Клімкін та віце-спікер ВР Ірина Геращенко. Не залишився осторонь і прес-секретар Закрпатсьої облдержадміністрації Ярослав Галас, який стверджує, що представництва Угорщини на Закарпатті, ігноруючи українське законодавство, вже сім років видають закарпатцям угорські паспорти.

Також Галас закликає Україну прийняти рішення: чи дозволяти подвійне громадянство, чи забороняти його.

"Тому що досі Україна, як на роздоріжжі. З одного боку у Конституції прописано, що є єдине українське громадянство. А як бути з тим, хто по факту отримує друге, - законодавчо неврегульовано. Якщо забороняє - то це має бути чітко визначено законодавчо. Має бути прописаний механізм, що буде з цими людьми, які отримують інше громадянство", - пояснив прес-секретар.

Він додав, що це питання мало би бути вирішене, коли у 2010 році був прийнятий закон про спрощене набуття угорського громадянства. За словами Галаса, угорське громадянство отримали вже близько 100 тисяч жителів Закарпаття. Крім того, він зазначив, що немає жодних правових підстав забирати у громадян угорські паспорти.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp