Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Названий фаворит на посаду прем'єра Великобританії

13 червня 2019 р., 19:12

Борис Джонсон з великим відривом випереджає конкурентів у боротьбі за посаду прем'єра

Лідером гонки за посаду прем'єр-міністра Великобританії став колишній міністр закордонних справ країни Борис Джонсон.

Він отримав більшість голосів за підсумками першого раунду голосування за майбутнього лідера Консервативної партії Великобританії й уряду, повідомляє в четвер, 13 червня, Sky News.

Джонсон набрав 114 голосів із 17 необхідних. Друге місце в голосуванні посів чинний глава МЗС Великобританії Джеремі Хант з 43 голосами.

"Спасибі моїм друзям і колегам у Консервативній і Юніоністській партіях за вашу підтримку. Я радий, що переміг у першому турі, але попереду ще довгий шлях", - написав Джонсон у Twitter.

Загалом за підсумками першого туру голосування достатню підтримку для продовження участі в боротьбі отримали сім кандидатів з 10.

Крім Джонсона і Ханта в передвиборній гонці - міністр навколишнього середовища Майкл Гоув, міністр охорони здоров'я Меттью Хенкок, глава МВС Великобританії Саджид Джавід, колишній міністр Великої Британії у Brexit Домінік Рааб і міністр міжнародного розвитку Рорі Стюарт.

Колишня глава палати громад Великобританії Андреа Лідсом, колишній міністр праці і пенсій Естер Маквей і колишній парламентський секретар Казначейства Марк Харпер не набрали достатньої кількості голосів для того, щоб пройти в наступний тур.

Голосування продовжаться на наступному тижні і будуть іти в аналогічному форматі доти, поки не залишаться два кандидати. Очікується, що ім'я переможця стане відоме після другого липня.

Нагадаємо, 7 червня Тереза ​​Мей офіційно залишила посаду лідера Консервативної партії і залишиться на посаді прем'єр-міністра, поки партія не призначить їй наступника.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp