Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Про Регіональну програму забезпечення житлом ветеранів війни в Афганістані та членів їх сімей на 2020 – 2024 роки

15 січня 2020 р., 18:30

Ось такі реалії

У документі зазначається, що Регіональна програма забезпечення житлом ветеранів війни в Афганістані та членів їх сімей на 2020 – 2024 роки– це комплекс заходів на місцевому рівні для фінансової, соціальної, психологічної підтримки ветеранів війни в Афганістані та членів їх сімей, сприяння вирішенню їх соціально-побутових проблем. Адже ветерани війни в Афганістані є однією з найбільш вразливих категорій населення України. Їхня участь у бойових діях була пов’язана з великими емоційними перевантаженнями, викликаними довготривалою смертельною небезпекою, що негативно позначилось на моральному та фізичному стані воїнів.

Так, станом на 1 січня 2019 року в Закарпатській області на квартирному обліку за місцем реєстрації перебувало 39 осіб з інвалідністю, яка настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, пов’язаних із перебуванням в Афганістані, у т.ч.: 13 осіб – із інвалідністю ІІ групи, з яких 8 - стали на квартирний облік після 01.01.2018 року; 26 осіб – із інвалідністю ІІІ групи. А 48 учасників бойових дій в Афганістані перебувають на квартирному обліку з 1996 року й донині не мають власного житла.

У документі також наголошується: якщо для осіб із інвалідністю І та ІІ груп цієї категорії, що стали на квартирний облік до 01.01.2018 року, за рахунок коштів субвенції з держбюджету місцевим бюджетам згідно з відповідною Постановою Кабінету Міністрів України передбачено виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення, то особи з інвалідністю ІІІ групи та їх сім’ї на сьогодні залишаються поза увагою держави.

Завданням Програми є надання грошової компенсації для придбання житла за рахунок коштів обласного та місцевих бюджетів (у розмірі нормативної вартості житла) з урахуванням затверджених у встановленому порядку місцевих програм, де частка коштів обласного бюджету становить 10 відс. від розрахункової вартості житла (за наявності в обласному бюджеті відповідного фінансового ресурсу).

На придбання житла на умовах співфінансування за рахунок коштів обласного та місцевих бюджетів мають право ветерани війни в Афганістані, місце проживання яких станом на 01.01.2020 року зареєстроване на території Закарпатської області, та які згідно із законодавством визнані такими, що потребують поліпшення житлових умов (крім осіб з інвалідністю І та ІІ груп, які стали на квартирний облік до 1 січня 2018 року, для яких передбачено виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення з держбюджету).

На переконання ініціатора цієї Програми – департаменту соціального захисту населення ОДА, її реалізація сприятиме забезпеченню житлом ветеранів війни в Афганістані; зменшенню соціальної напруги серед ветеранів війни в Афганістані тощо.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, – 25 000, 00 тис грн. Кошти обласного бюджету – 2 500, 00 тис грн.


Виконавчий апарат облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp