Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Керівники ЄС та країни G-7 погодились, що санкції проти Росії можуть бути жорсткішими

25 березня 2014 р., 20:27

Президент Європейської ради Герман ван Ромпей заявляє, що лідери країн «Великої сімки» та керівники Євросоюзу погодились, що в разі подальшої дестабілазції Росією ситуації в Україні санкції Заходу проти Москви будуть більш жорсткими.

Про це Ромпей заявив у Гаазі під час ядерного саміту, коментуючи декларацію, підписану 24 березня лідерами G-7 та ЄС щодо засудження анексії Криму Росією."Був консенсус щодо солідарності з Україною, було бажання продемонструвати солідарність з ідеєю суверенітету і територіальної цілісності України, а також була солідарність лідерів щодо, так би мовити, санкцій, щоб показати Росії, що ми не сприймаємо порушення міжнародних норм", - сказав Ромпей.

"Ми погодились, що в разі наступних кроків по ескалації ситуації та дестабілізації в Україні з нашого боку будуть твердіші заходи. Що стосується ЄС, то ми вже сказали, що пристанемо до ідеї економічних санкцій (проти Росії)", - додав президент Європейської ради.

Ромпей заявив, що Євросоюз вважає за честь організувати саміт «Великої сімки» у Брюсселі замість Сочі на початку червня без участі Росії.

"Це честь для Європейського Союзу - організувати перший саміт G-7", - зауважив Ромпей.

Як повідомлялось, 24 березня ввечері у Гаазі країни "Великої сімки" не змогли виключити Росію зі складу G8 через відсутність відповідної процедури і тому оголосити про "призупинення власної участі" у складі Групи восьми для замороження цього формату.

В контексті припинення цього формату країни Групи семи також відмовилися від участі у зустрічі глав МЗС G8 у Москві в квітні і оголосили про намір почати консультації міністрів енергетики в складі "сімки" для організації "взаємної енергобезпеки".

Нагадаємо, до рішення про розпуск G-8 країни "Великої сімки" ухвалили декларацію, в якій підтримали суверенітет і територіальну цілісність України та пригрозили Росії серйозними наслідками у випадку нагнітання ситуації.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp