Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Польща не підтримає санкції ЄС щодо Угорщини

13 вересня 2018 р., 08:25

Польща буде голосувати проти санкцій Європейського союзу щодо Угорщини.

Варшава занепокоєна рішенням Європейського парламенту про початок санкцій процедури проти Будапешта.

Польща буде голосувати проти санкцій Європейського союзу щодо Угорщини. Про це йдеться в заяві МЗС країни, поширеній в середу, 12 вересня.

Нагадаємо, раніше в цей же день Європарламент схвалив резолюцію із закликом застосувати дисциплінарні заходи до Угорщини через порушення країною європейських норм і принципів верховенства права. За документ проголосували 448 депутатів, 197 висловилися проти, 48 утрималися.

"Польща буде голосувати проти можливих санкцій щодо Угорщини", - наголошується в заяві.

Також в повідомленні зазначається, що Варшава зі стурбованістю сприйняла рішення Європейського парламенту щодо Угорщини. Зазначено, що "кожна держава-член ЄС має суверенне право проведення внутрішніх реформ, які вважає необхідними".

На думку МЗС Польщі, заходи, спрямовані проти країн-членів ЄС "служать тільки поглибленню поділу в Європейському союзі, посилюючи нинішню відсутність довіри громадян до європейських інституцій", - йдеться в заяві.

Oświadczenie MSZ w sprawie decyzji Parlamentu Europejskiego dotyczącej Węgier. pic.twitter.com/yl4sp4sZwF

ЄП вперше вдається до процедури обговорення документа, в якому поставлено питання про необхідність задіяти щодо Угорщини положення статті 7 договору ЄС.

Подібна процедура, яка теоретично може призвести до позбавлення Будапешта права голосу в Раді ЄС, була запущена Єврокомісією в 2017 році щодо Польщі.

Раніше міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що рішення про початок санкцій процедури проти Угорщини було прийнято шахрайським шляхом.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp