Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Комуністи Тячівщини не поспішають забирати рештки свого вождя (ФОТО)

23 лютого 2014 р., 17:40

У ніч на суботу у селі Ганичі Тячівського району невідомі повалили пам’ятник Леніну, дощенту розбили йому голову та ще й обписали нецензурною лайкою: «Кат», «Урод», «Чмо». При цьому, ніхто із мешканців села не бачив і не чув як це сталося.

  
 
«Навіть сусіди, які живуть недалеко – нічого не почули. Це з їхніх слів вони нічого не бачили і не чули, – розповідає «Часу Закарпаття» сільський голова Ганичів Анатолій Фіцай.

– Так сталося, що я перший з ними говорив. Те ж саме вони сказали і міліціонерам». 
 Чому вождь так довго протримався у Ганичах, Анатолій Фіцай пояснює просто:

«Ніхто не пред’являв претензій, тому стояв собі та й стояв. Ніхто його не чіпав. Хоча моя позиція така, що він не зробив нічого у нашому селі такого, щоб такий довгий термін бути на п’єдесталі». 
Рештки вождя сільська рада запропонували забрати осередку Комуністичної Партії у Ганичах. Комуністи вагаються. Якщо до кінця дня не надумають, каже сільський голова, Леніна, а точніше те, що від нього залишилося приберуть силами громади, а далі тією ж громадою вирішуватимуть, що робити із металом з якого
вилитий вождь та із звільненою площею.  Те, що пам’ятник Леніну відновлять – малоймовірно. У селі дуже багато набожних людей і тому швидше за все, місце вождя посяде якась релігійна скульптура або ще як варіант – хтось із тутешніх героїв. Це могла б бути і знана народна мисткиня Гафія Визчканич, засновниця ткацької школи у Ганичах. Також замість постаментів можна запропонувати щось інше. До прикладу, у селі немає дитячого ігрового майданчика. Це лише кілька з версій, каже Анатолій Фіцай, звісно, пропозицій буде значно більше і остаточне рішення прийме громада.
 

Час Закарпаття

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp