Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Тячівська райрада хоче відставки Яценюка

28 грудня 2015 р., 15:40

Звернення до Президента з цього приводу там прийняли

Звернення до Президента України та Верховної Ради України щодо відставки прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка районна рада розглянула на засіданні сесії Тячівської районної ради у п'ятницю, 25 грудня 2015 року. За відповідне звернення проголосували 20 із 36 присутніх депутатів.Текст звернення:

«Арсеній Яценюк вже протягом одного року і дев'яти місяців перебуває на посаді прем'єр-міністра України. Попри гучні заяви уряду щодо його прагнення провести ряд необхідних країні реформ, цього, на жаль, так і не відбулося.

Постійні обіцянки, які так і залишилися лише обіцянками, призвели до того, що громадяни України втратили будь-яку довіру до цієї влади, а також і віру у те, що діючий уряд буде здійснювати необхідні кроки для реалізації реформ в Україні в майбутньому.

За час урядування Арсенія Яценюка відбулося падіння економічних показників: знецінення національної валюти у три рази, зниження ВВП, скорочення золотовалютних резервів країни, закриваються виробництва, бізнес зазнає тиску попри заявлену лібералізацію.

Ми чули безліч заяв, що призначення на високі державні посади відбуватиметься лише через чесні конкурси, але постійно виникає багато запитань, як до проведення самих конкурсів, так і до складу конкурсних комісій та переможців тЯценюк, відставка, зверненняаких конкурсів. Виникають підозри щодо упередженості та принципу призначення на посади - виглядає все так, що незалежно від конкурсу на посади, все одно потрапляють саме такі люди, призначення яких вигідне й потрібне саме владі. Як приклад, можна навести голову фіскальної служби Романа Насірова. 3 його приходом, як свідчать численні повідомлення громадян та у ЗМІ, корупційна складова у ДФС та на митницях України лише зросла.

Також неодноразово лунали заяви щодо процвітання схем на державних підприємствах, відмивання коштів, розподілу тендерів саме між своїми компаніями та інші факти. Це вже не кажучи про зубожіння населення, підвищення тарифів, замороження заробітних плат, пенсій, виплат при народженні та по догляду за дитиною.

Прем'єр-міністр браво рапортує про виділення субсидій для збіднілих громадян. Але це ніщо інше, як чергова схема перенаправлення коштів із державного бюджету до кишень олігархів. А завдання уряду - це підвищення доходів людей, а не виділення їм принизливих субсидій.

Зважаючи на вищенаведене та неефективність роботи уряду в цілому, беручи до уваги відсутність реальних позитивних результатів в житті країни та її громадян, враховуючи, що подальша така незадовільна робота, безсумнівно, призведе до ще більш негативних наслідків, депутати Тячівської районної ради звертаються до Президента України та до Верховної Ради України невідкладно заслухати звіт уряду та розглянути питання про відставку уряду на чолі з Арсенієм Яценюком».
Після засідання сесії ще частина депутатів підписали документ, який буде направлено Президенту, і на сьогодні звернення підписано 24 депутатами Тячівської районної ради. Це:

голова районної ради Каганець В.Й.;
від Фракції Єдиного Центру: Боже Ю. І., Грабарь І.І., Дан В. М., Даруда М.В., Дочинець В.М., Йовдій В. М., Карпа В. Т., Куцин І.І., Куцин В.В., Місарош С.А., Немеш І.П., Плиска В.В., Покорба Ю.Ю., Регуш М.П., Руснак О.В., Яринич М.М.;
від фракції ВО «Батьківщина»: Бедевельський С.В., Федина М.В., Стойка В.В., Паканич М.А., Келемен І.Ю., Олаг М.В.;
від фракції «Об’єднання «Самопоміч» Малько І.І.
Не підтримали документ депутати від «Солідарності», «Відродження», «Опоблоку» та двоє від «Самопомочі».

Tyachiv.com.ua

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp