Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді затвердили Генплан, який не бачили більшість депутатів

10 березня 2016 р., 11:41

А заявляли, що підтримувати не будуть

Розгляд питання про затвердження містобудівної документації на сесії міської ради Ужгорода перетворився на скандал. Представники Громадської ради принесли плакати та влаштували мітинг в сесійному залі, пише 7dniv.info.

Міський голова Богдан Андріїв наголосив, що в місті тривають палкі дискусії щодо цього питання, проблеми накопичувалися 10 років. Після цього присутні попросили міського голову говорити від себе, а не читати з листка.

«Я хочу розблокувати Ужгород прийняттям плану, щоб місто працювало. Я обіцяю, що всі ті ділянки, про які ви говорили, будуть зелені, а не забудовані. Вже назбиралося 900 заяв в ЦНАП, які не можуть рухатися далі», – повідомив міський голова.

Активіст, голова Громадської ради Олександр Пересоляк під час свого виступу наголосив, що висновки багатьох комісій говорять, що такий план підриває здоров'я ужгородців. Пересоляк стверджує, що Ужгород входить в 10 найбільш забруднених міст України і що кожна п’ята людина в обласному центрі Закарпаття хвора на рак.

Депутат Роман Богуславський звернув увагу на те, що кожен може сам собі виготовляти детальні плани, і пан Лизанець сьогодні ж це підтвердив. Богуславський попросив Богдана Андріїва, навіть коли депутати проголосують, накласти вето на це рішення. Депутат каже, що половина додатків плану не містить грифу ДСК (для службового користування), тобто їх в очі ніхто не бачив.

Депутат Михайло Чурило наголосив, що навіть через рік генеральний план буде точно таким же, як зараз.

Активістка Ілдика Терлецька попросила провести громадські слухання з цього питання. Вона звинуватила Богдана Андріїва в тому, що він обманює активістів, розповідає, що не може вплинути на вирішення питань, а потім виявляється, що це неправда.

Після цього слово взяв адвокат Логойда, який заявив, що активісти навіть не уявляють, скільки треба оформити документів без генерального плану. Чоловік наголошує, що лише за рік через неможливість оформлення документів, через його клієнта – одне підприємство місто втратило 115 тисяч 200 гривень.

Після цього всі почали говорити одночасно і сесія перетворилася в скандал.

Микола Сюсько взяв слово та заявив, що Самопоміч офіційно заявила, що буде голосувати проти цього проекту рішення.

Депутат Андрій Риба після цього заявив, що Соліданість також не підтримає цей проект.

Володимир Химинець заявив, що "Наш край" не голосуватиме за це рішення, всі депутати, які не дослухаються до цього – будуть виключені з партії.

Військовий комісар Микола Журавльов під час виступу наголосив, що міськраді передає звернення до КМУ про змінення цільового призначення 42 військового містечка, колишнього танкового полку, під забудову житла, і просить сприяти заохоченню військових, відтак підтримати Генеральний план.

Активіст Віталій Грегор наголосив на тому, що більшість депутатів Генеральний план не вивчали взагалі, не бачили графічної частини та взагалі не знають, за що голосують.

Після обговорень за основу проголосувало 22 депутати, після цього з уст внесено 17 критичних зауважень. Депутати проголосували за ці зауваження і зрештою проект підтримали в цілому.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp