Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Очільник закарпатської «Сильної України» розповів, з котрими людьми і якими ідеями партія іде на вибори

1 жовтня 2014 р., 18:07

Михайло Попович дав прес-конференцію, на якій прокоментував перебіг виборчої кампанії на Закарпатті

Сьогодні в Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція Михайла Поповича, голови Закарпатської обласної організації партії Сергія Тігіпка «Сильна Україна». Політик розповів журналістам, хто із закарпатців є кандидатом у депутати Верховної Ради, на яких ідеологічних засадах стоїть відновлена партія, а також прокоментував перебіг виборчої кампанії в області. 

Михайло Попович відверто визнав, що об’єднання «Сильної України» з Партією регіонів було помилкою. Але цю помилку «сильноукраїнці» визнали, попросили у виборців пробачення і відродили оновлену партію, яка самостійно йде на вибори, займаючи опонуючу владі позицію. На Закарпатті партія має чимало прихильників, кількість яких наразі зростає. 

«На цьогорічних президентських перегонах за Сергія Леонідовича Тігіпка на Закарпатті проголосували 3,2 % виборців. Враховуючи специфіку західних регіонів, вважаю це середнім результатом. Він міг бути кращим, однозначно, але цей результат дає надію на ріст. І ми, до речі, відзначаємо зростання рейтингу «Сильної України», - зауважив Михайло Попович. 

За його словами, у партійному списку кандидатів у депутати парламенту, затвердженому ЦВК, - шестеро закарпатців. Окрім самого Михайла Поповича, який зареєстрований під 34-м номером, у списку також депутат облради, доцент УжНУ Павло Черевко, екс-голова Тячівської РДА Іван Бринзяник, хустський підприємець Василь Шимон, рахівський банкір Юрій Федак та відома мукачівська аудитор Юлія Кілару. 

Що стосується кандидатів-мажоритарників від «Сильної України», то, як розповів Михайло Попович, партія висунула своїх представників на 5 з 6 закарпатських округах. Немає «сильноукраїнця» лише на Виноградівському одномандатному окрузі. 

«Ми свідомі, що не виграємо на всіх округах, бо є в нас і такі, де передбачені результати, - заінтригував Михайло Попович. – Але в деяких, і насамперед, у гірських регіонах, може бути цікава боротьба. Наприклад, у 70-му окрузі (Міжгірський, Великоберезнянський, Перечинський, Воловецький райони – Ред.) наш партієць, депутат обласної ради Василь Чурей може скласти гідну конкуренцію в боротьбі за довіру людей. Людина відома, авторитетна і фахова, він може стати одним із лідерів виборчих перегонів». 

На запитання «Часу Закарпаття» про те, яка позиція «Сильної України» стосовно дій нинішньої влади, Михайло Попович відповів так: «Ми одна з опозиційних партій і чітко про це заявляємо. Але ми не радикально, а конструктивно опозиційні. Коли бачимо правильні дії влади, ми їх підтримуємо і розділяємо. Але де бачимо, що влада робить не так, як слід, ми залишаємо за собою право критикувати такі дії. І не тільки критикувати, а коли виникне можливість, коли матимемо свою фракцію у Верховній Раді – будемо вносити відповідні зміни до законодавства». 

Щодо особливостей перебігу виборчої кампанії на Закарпатті, Михайло Попович зауважив: «Наш регіон ніколи не був радикальним. Перегони проходять відносно спокійно, сподіваюся, що так спокійно все і завершиться. Від себе особисто скажу: не сприймаю радикальної поведінки (у багатьох областях зафіксовано напади на агітаторів «Сильної України» - Ред.). Законодавчо визначено, як можна боротися за місце під сонцем, і в цих рамках треба вести боротьбу. Не сприймаю і не поділяю агресії, незважаючи на персоналії, на які вона спрямована. Такі прояви можна розцінювати як певний тиск на кандидатів у депутати. І я не думаю, що якби це продовжувалося (насильство – Ред.), Європа б це нормально сприйняла». 


Мукачівець 06.10.2014 21:21 IP: 253.78.16.195
Шановні редактори виправте помилку Юлія Кілару не юристка а аудитор
полковник 02.10.2014 10:10 IP: 10.105.213.194
Шановний ! звертаю увагу на те, що Тігіпко має сильну підтримку серед військових пенсіонерів (вони знають чому) отож працюйте, а ми підтримаємо п.Тігіпка - удачі.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp